bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Status | Terugkoppeling inloopavond

31 augustus 2023

Je leest in dit artikel over de actuele status en planning van nieuwbouwproject Leeuwenkwartier in Beneden-Leeuwen. Ook gaan we in op de feedback die we tijdens de inloopavond van afgelopen juli hebben ontvangen.

Bestemmingsplan en verwachte start verkoop
Het bestemmingsplan van Leeuwenkwartier heeft ter inzage gelegen. De gemeente is bezig met de beantwoording van de ontvangen zienswijzen. Vervolgens kan het plan naar verwachting eind 2023 / begin 2024 worden vastgesteld.

De huidige planning is dat de verkoop van Leeuwenkwartier begin 2024 (februari/maart) van start gaat. Via deze website en de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de actuele planning.

Feedback van de inloopavond
In juli vond in MFA de Rosmolen in Beneden-Leeuwen een informatiemoment plaats voor Leeuwenkwartier. Bezoekers konden hun feedback en suggesties achterlaten in een ideeënbox. Enkele belangrijke punten die vaak terugkwamen waren:

Verkeersontsluiting. Er werd benadrukt dat er momenteel al veel verkeersdrukte is in de buurt, vooral bij de rotonde van Het Leeuwse Veld naar de Van Heemstraweg. Zorgen werden geuit over een mogelijke toename van de drukte door de komst van nieuwe woningen.

Straatinrichting. Er zijn verschillende suggesties gedaan voor de straatinrichting, voornamelijk om drukte te voorkomen en veiligheid te waarborgen. Denk aan voorstellen voor eenrichtingsstraten, het verbreden van wegen, plaatsen van verkeersdrempels en het idee om van het Roggeveld een fietsstraat te maken.

Afscherming. Er is voorgesteld om een haag te creëren rondom het water, zodat autokoplampen niet rechtstreeks de woningen aan de Roggeveld kunnen verlichten. Ook is de suggestie gedaan om de uitrit te verplaatsen, om te voorkomen dat licht van auto’s direct naar binnen schijnt.

Alle ontvangen feedback nemen we mee bij de verdere uitwerking van de plannen van Leeuwenkwartier. Zo onderzoeken we samen met deskundigen van de gemeente de mogelijkheden voor de meest efficiënte verkeersontsluiting. De stedenbouwkundige bekijkt welke ideeën kunnen worden verwerkt bij de opzet en inrichting van de nieuwe wijk.

Informatiepanelen
Via de button hieronder kun je de informatiepanelen bekijken die tijdens de inloopavond stonden opgesteld, met woningschetsen en informatie over duurzaamheid en de ligging van de woningen.

Bekijk de panelen
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe