bus auto fiets
Menu

Aankoopproces

Hieronder lees je over de voorverkoop, verkoop en toewijzing bij Leeuwenkwartier. Zo weet je precies wat je kunt verwachten!

Rijwoningen Bnr 41 Tm 48 Web

Voorverkoop - Zomer 2024 (datum volgt)

Zodra de voorverkoop start, kun je voor de 40 koopwoningen alvast de prijsbandbreedtes en overige woninginformatie bekijken (zoals plattegronden en woonoppervlakte). Op basis hiervan kun je jouw voorlopige woningvoorkeuren bepalen en online doorgeven. Dit is vrijblijvend en nog niet definitief: veranderen jouw voorkeuren, dan kun je dit later bij de start verkoop aanpassen. De voorverkoop duurt tot aan de definitieve start verkoop.

Op basis van de voorverkoop zal worden bepaald of de 40 woningen van Leeuwenkwartier in 1 keer of in 2 verschillende fases in verkoop gaan. Zo kunnen we het verkoopproces zo soepel mogelijk laten verlopen.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor

de nieuwsbrief

Zo vergroot jij jouw kansen!

Doe mee aan de voorverkoop en vergroot jouw kansen
Geef jij je voorkeuren door tijdens de voorverkoop, dan heb je een streepje voor bij de woningtoewijzing na de verkoopperiode. Dat werkt als volgt: als er meerdere gelijkwaardige kandidaten zijn voor een woning, dan heeft een kandidaat die zich tijdens de voorverkoop heeft ingeschreven (met de hoogste voorkeur) voorrang op een kandidaat die geen voorkeur heeft doorgegeven tijdens de voorverkoop.

Streepje voor bij financiële zekerheid
We adviseren je om jouw financiële mogelijkheden vroegtijdig in kaart te brengen. Dit kan bij een bank of hypotheekadviseur naar keuze, bijvoorbeeld bij LIV Hypotheken & Verzekeringen. Daar kun je een financiële check aanvragen: een document waarin staat wat je kunt lenen. Deze check kun je uploaden zodra de verkoop van start gaat en geeft je een streepje voor bij de woningtoewijzing. Een financiële check biedt namelijk de zekerheid dat je de woning waarop jij inschrijft kunt bekostigen. Vraag de financiële check van LIV Hypotheken & Verzekeringen aan: de Financieringsbelofte.

Kun je de woning waarop je inschrijft uit eigen middelen financieren, dan heb je geen financiële check nodig. In dat geval kun je een modelverklaring ‘Aankoop uit eigen vermogen’ downloaden en uploaden bij je inschrijving zodra de verkoop start.

Vergroot jouw kansen door:

 • Tijdens de voorverkoop jouw voorkeuren door te geven

  Tijdens de voorverkoop jouw voorkeuren door te geven

 • Bij verkoop een document te uploaden waarmee je aantoont dat financiering voor jou haalbaar is

  Bij verkoop een document te uploaden waarmee je aantoont dat financiering voor jou haalbaar is

Vrijstaande Woning Bnr 1 Web

Verkoop - Zomer 2024 (datum volgt)

Zodra alle verkoopstukken definitief zijn en de woningprijzen zijn bepaald, start de officiële verkoop. Dit zal zoals gezegd in 1 keer of in 2 verschillende fases gaan. Via het inschrijfformulier in de accountomgeving kun je jouw definitieve woningvoorkeuren doorgeven (in een top 10). Ook vul je via het formulier de overige informatie in en kun je jouw financiële check of document ‘Aankoop uit eigen vermogen’ uploaden. Het maakt voor de toewijzing niet uit hoe snel je jouw inschrijving indient, zolang je dit maar doet voordat de verkoopperiode sluit. Na indienen ontvang je een bevestiging en vanaf dan maak je kans op een woning!

Toewijzing

De woningen worden geautomatiseerd toegewezen door een digitale ‘Matchmaker’. Dit gebeurt op basis van de doorgegeven woningvoorkeuren, waarbij het streven is om inschrijvers een woning van hun voorkeur toe te wijzen. Het systeem wijst extra punten toe aan inschrijvers die bij de voorverkoop hun voorkeuren hebben doorgegeven en een financiële check of document ‘Aankoop uit eigen vermogen’ hebben toegevoegd.

Na sluiting van de verkoopperiode hoor je binnen enkele dagen van de makelaar of er een woning aan je kan worden toegewezen. Kort daarna vinden de informatieve gesprekken plaats met de makelaar. Kon er geen woning aan je worden toegewezen, dan sta je automatisch op de reservelijst voor de woning(en) waarop jij je hebt ingeschreven. De makelaar benadert je als er alsnog een woning aan je kan worden toegewezen.

Toewijzing:

 • Op basis van doorgegeven woningvoorkeuren

  Op basis van doorgegeven woningvoorkeuren

 • Streepje voor als je aan voorverkoop hebt meegedaan

  Streepje voor als je aan voorverkoop hebt meegedaan

 • Streepje voor bij aantonen financiële haalbaarheid

  Streepje voor bij aantonen financiële haalbaarheid

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe

Update

BLIJF OP DE HOOGTE

BLIJF OP DE HOOGTE

Wil je regelmatig een update ontvangen over dit project? Schrijf je dan nu in en ontvang als eerste bericht!

Blijf op de hoogte